Doe de
GRATIS FITTEST

Lees meer

Corona reglement.

Corona reglement

Sportscholen per 1 juli weer open

Aan het binnen trainen zullen, net zoals in andere branches, wel een aantal voorwaarden verbonden zijn. Het heeft ook echt wel zijn charme om buiten te trainen, maar ik kijk ernaar uit om gewoon binnen weer te starten.

VOORZORGSMAATREGELEN M.B.T. CORONAVIRUS

Ook voor de fitness branche is een protocol opgesteld waar we ons aan moeten houden. Als we ons samen aan deze voorzorgsmaatregelen houden, kan iedereen bij ons veilig en verantwoord sporten en kunnen wij iedereen veilig begeleiden. Samen letten we op onze gezondheid.

Volgens het protocol zijn we het niet meer verplicht, toch kiezen we ervoor om wel een tijdstip te reserveren. We doen dit voor de veiligheid van ons allen, om te voorkomen dat er teveel mensen op hetzelfde tijdstip komen trainen en daardoor in een te kleinen ruimte aanwezig zijn en we mensen moeten wegsturen. Maar ook juist om die mensen die liever komen als het rustig is de mogelijkheid te bieden om te komen sporten.

Reserveren doe je via de website van Femme- Vitaal. Gebruik deze link https://www.femme-vitaal.nl/reserveer-je-les/je komt dan direct bij de agenda om je training te plannen.

Op dit moment willen wij dat er maximaal 12 tot 14 mensen binnen aanwezig zijn om te trainen. Een kopje koffie of thee maar drinken mag, maar doe dit niet als er al 12 personen aan het trainen zijn. Blijf op drukke tijdstippen niet plakken zodat de andere sporters veilig kunnen trainen.

Kom je liever op een rustiger tijdstip, of train je juist graag met anderen, je kunt zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. 8/8 betekent dat er nog 8 van de 8 plaatsen vrij zijn, 6/8 betekent dat er nog 6 van de 8 plaatsen vrij zijn. Rood betekent niet (meer) te reserveren.

Let op, zorg ervoor dat je niet dezelfde tijdsblokken kiest voor de cardiotraining en de eGym training, maar dat deze aansluiten. Je kunt natuurlijk ook alleen cardio (step-fiets-roeien) of alleen eGym (krachttraining) reserveren. Als het tijdstip van je keuze vol is kies dan het volgende tijdstip.

Meld je, als je onverhoopt niet kunt, af door middel van de link die je hebt ontvangen bij het aanmelden. Gooi de mail dus pas weg nadat je bent gaan trainen.

Je kunt je tot 2 uur voor aanvang van jouw keuze tijd aanmelden.

Triage of gezondheidscheck

Bij reservering van een training/les, ontvang je een aantal vragen m.b.t een gezondheidscheck/triage. Vóór het aangaan van de reservering en voorafgaand aan het sporten moet goed worden vastgesteld of je gezond bent. Iedereen die aanwezig is bij Femme-Vitaal draagt hierin een grote eigen verantwoordelijkheid.

Mocht je komen trainen met verkoudheidsklachten, dan moet ik je (en dat vind ik lastig) helaas in het belang van medesporters vragen om weer te vertrekken. Dus heb je klachten of moet je een van de vragen uit de gezondheidscheck met een ja beantwoorden, blijf dan voor je eigen gezondheid en voor de gezondheid van anderen thuis.

Social distancing

Het spreiden van de sporters gebeurt gedurende het gehele bezoek aan de sportschool. Het minimaliseren van het contact tussen sporters onderling en tussen trainers en sporters. Iedereen moet met 1,5 meter afstand van elkaar kunnen sporten. Om dit te kunnen waarborgen hebben wij binnen de toestellen zo neergezet dat er voldoende ruimte is om alle 8 de eGym toestellen te gebruiken en 4 cardio toestellen. Er is dus een maximale capaciteit aan het toe te laten bezoekers bij Femme-Vitaal.

Voor ons is dat op dit moment 12 bezoekers per tijdsblok.

Wij vragen iedereen om vooralsnog niet meer dan 2 uur trainen per week te reserveren (6 tijdsblokken van 20 minuten). Dit kan later weer worden aangepast.

We zullen gebruik gaan maken van onze beide deuren, één voor binnen komen en één voor vertrek. De deur welke opent met je eGym polsbandje is om binnen te komen. Vertrekken doen we via de deur naast de koffietafel. Zo heeft iedereen bij binnenkomst en vertrek voldoende ruimte volgens de 1,5 meter norm. Het is in een looproute op de grond aangegeven.

Hygiëne toestellen

Bij binnenkomst was je je handen met water en zeep of je maakt gebruik van de aanwezige handgel.

Om de doorstroming tijdens de training te waarborgen en omdat iedereen met schone handen aan de training begint, is het niet verplicht ieder toestel direct na gebruik te reinigen.

Er staat op ieder toestel handgel en speciale doekjes om het toestel te reinigen.  Zo kun je indien nodig je handen tussendoor reinigen. Vind je het prettiger dan kun je voor gebruik je eigen toestel schoonmaken met de daarvoor bestemde doekjes. Zelf zal ik tijdens de trainingen regelmatig een doekje over de toestellen halen en worden ze met grote regelmaat helemaal schoongemaakt.

Maak tijdens de training gebruik van een handdoek.

Was na afloop van de training je handen of gebruik de handgel hiervoor.

Velen van ons dragen sporthandschoenen, sporthandschoenen dragen bij aan een betere grip, en je bent je er waarschijnlijk meer bewust van om niet met je handen aan je gezicht te zitten. Doorgaans hebben sporthandschoenen geen vingers (half-open) er zijn ook volledig gesloten sporthandschoenen met touchscreen, deze zorgen dat je ook gewoon een display kan bedienen. Ze zijn iets minder gangbaar, daarom hierbij de link mocht je interesse hebben. https://www.bol.com/nl/f/avento-sporthandschoenen-met-touchscreen-tip-zwart/9200000022064154/

Mochten er mensen zijn die zich prettiger voelen om met een mondkapje op of met disposable handschoenen te trainen dan schroom dan niet om dat te doen. Je moet hier wel zelf voor zorgdragen.

Het is belangrijk dat je op een manier kunt trainen waarbij je jezelf prettig en veilig voelt en daarmee rekening houdt voor je eigen gezondheid, maar ook van die van je mede sporters.

Gebruik van kleedkamer en toiletten

De kleedkamer en het toilet mogen gebruikt worden, toch is het verzoek om zo mogelijk in sportkleding te komen en gaan, dit om zoveel mogelijk contact momenten te voorkomen.

Neem een eigen bidon met water mee, de glazen zijn op dit moment niet in gebruik.

De zitting van het toilet dient na ieder gebruik te worden schoongemaakt. Op het toilet zijn disposable schoonmaakdoekjes aanwezig. Deze doekjes niet in het toilet maar in de afvalbak deponeren.

Zowel in de kleedkamer als in het toilet zijn de katoenen handdoeken vervangen voor papieren handdoekjes.

Ventilatie

De rol van ventilatie- en airconditioningsystemen in de verspreiding van SARS-CoV-2 is veel over te doen geweest en is nog niet opgehelderd en de meningen hierover zijn verdeeld. Het is een gegeven dat goede ventilatie verspreiding van virussen, stof en bacteriën vermindert en het binnenklimaat comfortabel kan houden. De luchtverversing installatie op onze locatie voldoet aan de door het RIVM daaraan gestelde eisen.

eGym bij Femme-Vitaal
fixed-col-3-img1

Op zoek naar een manier om fitter en vitaler te worden? Wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wel met plezier bewegen? Maak kennis met de eGym-Cirkel. Voel je in 30 minuten fitter en vitaler.

LEES MEER
Persoonlijke begeleiding
fixed-col-3-img1

Voel jij je ongemakkelijk in een gewone sportschool? Dan is Femme-Vitaal voor jou dé ideale locatie. Je wordt (h)erkend, sport ALTIJD onder begeleiding en er heerst geen zien en gezien worden sfeer.

LEES MEER
Voedingstips
fixed-col-3-img1

Boerenkool als superfood. Goede eigenschappen van boerenkool: Het kan je cholesterol verlagen, de vitamine k zorgt samen met calcium voor sterke botten, het bevat veel antioxidanten, dit heeft een gunstige werking op de huid.

LEES MEER

WELK ABONNEMENT PAST BIJ JOU?

Doe nu de gratis Fittest en bekijk welk abonnement het beste bij jou past.

Doe nu de GRATIS Fittest
logo-ico